16.11.2023

Näistä ominaisuuksista tunnistat hyvän isännöitsijän

Isännöitsijä on paljon muutakin kuin vain taloyhtiön hallinnon hoitaja; hän on luottamushenkilö, jonka käsissä taloyhtiön arki pyörii sujuvasti. Isännöitsijän tärkein tehtävä onkin pitää huolta huolehtimansa taloyhtiön ja sen osakkaiden eduista.  

Mistä sitten tunnistaa, että taloyhtiössä on hyvä isännöitsijä? Hyvän isännöitsijän tunnistaa siitä, että hän on helposti tavoitettavissa ja hänen kanssaan sovitut asiat hoituvat aina huolellisesti ja ajallaan kuntoon. Loistava isännöitsijä pitää myös nykyaikaisten järjestelmien avulla huolen siitä, että kaikki taloyhtiöön liittyvä tieto on läpinäkyvästi taloyhtiön päättäjien, osakkaiden ja asukkaiden saatavilla.  

Entä, onko olemassa joitain ominaisuuksia, joista tunnistaa hyvän isännöitsijän? On hyvä muistaa, että isännöitsijät kuten taloyhtiötkin ovat erilaisia. On kuitenkin olemassa tiettyjä ominaisuuksia ja taitoja, joista on ehdottomasti hyötyä isännöitsijän tehtävissä.  

Luottamuksen kulmakivet: Avoimuus ja rehellisyys 

Isännöitsijän työssä korostuu luottamuksen merkitys. Avoimuus ja rehellinen kommunikointi luovat perustan, jonka varaan rakentuu koko taloyhtiön ja isännöitsijän välinen yhteistyö.  

Perusta ymmärretyksi tulemiselle: Vuorovaikutustaidot 

Hyvällä isännöitsijällä on myös erinomaiset vuorovaikutustaidot. Hän osaa ilmaista asiat selkeästi ja ymmärrettävästi niin kirjallisesti kuin suullisesti. Isännöitsijä ymmärtää myös, että ihmiset ovat erilaisia ja osaa ottaa tämän huomioon kaikessa viestinnässään. 

Kaiken A ja O: Järjestelmällisyys 

Isännöitsijän työpöydällä on aina keskeneräisiä asioita. Organisointitaidot ja järjestelmällinen ote auttavat pitämään langat käsissä ja varmistamaan sen, että kaikki tehtävät hoituvat laadukkaasti ja ajallaan. 

Kynnys matalaksi: Helposti lähestyttävyys 

Hyvä isännöitsijä on myös helposti lähestyttävä. Asukkaiden, osakkaiden ja hallituksen jäsenten tulisi pystyä olemaan matalalla kynnyksellä yhteydessä isännöitsijään, jotta taloyhtiön asiat saadaan nopeasti ja tehokkaasti hoidettua. Helposti lähestyttävyys kattaa myös sen, että isännöitsijä on tavoitettavissa aina tarpeen vaatiessa. 

Kun paine kasvaa: Paineensietokyky 

Isännöitsijän päivät ovat täynnä yllätyksiä ja usein niihin liittyy myös stressaavia tilanteita. Isännöitsijältä vaaditaan etenkin paineensietokykyä, jotta hän pystyy hoitamaan tehtävänsä tehokkaasti myös kiireen keskellä. 

Taloaseman isännöitsijän saatavilla on aina koko ketjun tuki 

Isännöitsijän toimenkuva on hyvin laaja ja jokainen päivä on erilainen. Kokeneimmillekin isännöitsijöille tulee joskus vastaan tilanteita, joissa apu on tervetullutta. Kaikilla Taloaseman isännöitsijöillä onkin saatavilla aina koko Taloasema-ketjun täysi tuki ja verkostot. Näin mahdollistamme sen, että asiakkaamme saavat aina parasta mahdollista palvelua ja asiat tulee hoidettua laadukkaasti kuntoon niin kuin pitääkin. 

Onko taloyhtiössänne aikaansaavan ja luotettavan isännöitsijän kokoinen aukko? Ole yhteydessä ja pyydä meiltä tarjous, olemme enemmän kuin mielellämme mahdollistamassa entistä mukavampaa asumista. 

Vai kiinnostaako sinua kenties Taloasema-yrittäjyys? Lämpimästi tervetuloa tekemään parempaa isännöintiä kanssamme, tutustu lisää. 

Blogi

Lisää tästä aiheesta

22.3.2024

Osaava isännöinti vaikuttaa suoraan asunnon arvoon – Vinkit suunnitelmalliseen kiinteistönpitoon

Lue lisää
29.2.2024

Vuoden 2024 Taloasema-yrittäjien menestyksen takana on asiakaslähtöinen ajattelu ja rohkeus

Lue lisää
3.10.2023

Isännöitsijä ei ole talonmies – Tiedätkö mitkä asiat kuuluvat isännöitsijän vastuulle?

Lue lisää