29.2.2024

Vuoden 2024 Taloasema-yrittäjien menestyksen takana on asiakaslähtöinen ajattelu ja rohkeus

Taloaseman vuoden 2024 yrittäjien Mika Kytöharjun ja Petri Luukon Taloasema-yritys toimii Vaasassa ja Seinäjoella. Kytöharju on aloittanut toimintansa Vaasassa yrittäjänä vuonna 2014 ja toiminta laajeni Seinäjoelle kesällä 2018. Vuonna 2020 alaa vaihtanut Luukko aloitti yrityksessä ensin työntekijänä ja muutama vuosi myöhemmin osakkaana.

Taloasema-yrittäjyyden tiellä kaksikko on kasvattanut liiketoimintaansa alusta lähtien ja vuoden 2023 liikevaihdon kasvuprosentti olikin lähes 200 prosenttia. Kytöharjun ja Luukon mukaan heidän menestyksensä on pitkälti oikeanlaisen ajattelutavan, positiivisen asenteen ja sinnikkyyden ansiota.

Yrittäjänä riskien ottaminen kannattaa 

Yritystoiminnan laajentamisen mahdollisuus Seinäjoelle tuli Kytöharjulle sattumalta vastaan ja tarjous puhutteli häntä.

  • Yrittäjän tulee ottaa riskejä ja katsoa, kuinka käy. Hyvinhän tässä kävi, mutta työtä ja sitkeyttä se on vaatinut, Kytöharju hymyilee.

Luukko saapui juuri oikeaan aikaan työntekijäksi yritykseen ja näin resurssit pysyivät tasapainossa toiminnan kasvaessa. Yhtiöiden määrä Seinäjoella onkin muutamassa vuodessa kolminkertaistunut. Tässä ohessa Luukko aloitti toimintansa Taloasema-yrittäjänä.

  • Kytöharjun työtä sivusta seuranneena yrittäjyys alkoi kiinnostaa enemmän ja nykyisin toimimmekin yhdessä molemmilla paikkakunnilla, Luukko kertoo.

Toiminta kahdella paikkakunnalla vaatii hyvää organisointikykyä ja kaksikko painottaa, että rohkeuden lisäksi tulee kantaa vastuu huolella.

  • On osittain asennekysymys, saako toiminnan kahdella paikkakunnalla järjestettyä järkevästi. Muutoksiin tulee asennoitua niin, että asiat pitää hoitaa, Kytöharju sanoo.

Palvelualalla asiakaspalvelun merkitys korostuu eikä asiakaskokemusta saa unohtaa.

  • Meillä asiakas on keskiössä ja haluamme sitouttaa heidät hoitamalla kaiken niin hyvin kuin mahdollista, Luukko sanoo.

Taloasema-fiilis näkyy arjessa yhdessä tekemisenä ja luottamuksena – myös asiakkaille

Taloasemalla yhdessä tekemistä pidetään tärkeänä elementtinä osana työtä ja kaksikko alleviivaakin, että yhdessä tekeminen helpottaa arkea.

  • Ongelmatilanteet ratkeavat vaivattomasti, kun saa kollegan mielipiteen ja näkökulman asiaan, Luukko kertoo.

Myös ketjujohdon työ ajanhermoilla pysymiseksi ennaltaehkäisee ongelmatilanteita asiakkaiden kanssa.

  • Taloasema on tuki ja mahdollistaja, joka antaa järjestelmät, joihin ei yksinyrittäjänä olisi resurssia ja näin meillä yrittäjillä jää aikaa tarpeeksi tärkeimpään eli asiakkaisiin, Kytöharju hymyilee.

Taloyhtiön arkea sujuvoittava isännöinti pohjautuu luottamukseen. Taloasemalaisten keskuudessa vallitsee luottamus toisiin sekä avun saamiseen, mikä näkyy myös asiakkaille.

  • Kun asiakas näkee, että Taloasemalla asiat järjestyvät ja isännöitsijälle saadaan tarvittaessa tuuraaja, syntyy vahva luottamus ketjuun ja yrittäjiin, Luukko sanoo.

Viestinnän tärkeyttä ei luottamuksen osalta voi korostaa tarpeeksi.

  • Asiakkaiden on tärkeää kokea isännöitsijä tutuksi ja turvalliseksi henkilöksi, joka on tavoitettavissa ja pitää ajan tasalla yhtiön asioista, Kytöharju muistuttaa.

Luukko summaa, että loppujen lopuksi tärkein kilpailuvaltti on palvelun laatu.

Lisätietoja

Mika Kytöharju
Yrittäjä, Taloasema Vaasa ja Taloasema Seinäjoki
p. 045 200 4160
mika.kytoharju@taloasema.fi

Petri Luukko
Yrittäjä, Taloasema Vaasa ja Taloasema Seinäjoki
p. 050 550 0368
petri.luukko@taloasema.fi

Taloasema-ketju tarjoaa isännöintipalveluita kaikenkokoisille taloyhtiöille, vuokrataloille ja liikekiinteistöille. Taloasema-yrityksiä on yli 30 paikkakunnalla, yrittäjiä on yli 40. Uusia yrittäjiä ja asiakkaita haetaan koko ajan. Taloasema-yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli yli 10 miljoonaa euroa vuonna 2023. Taloasema-ketju on ISA-auktorisoitu ja ketjulla on suomalaisen työn Avainlippu-merkki.

Kiinnostaako sinua kenties Taloasema-yrittäjyys? Lämpimästi tervetuloa tekemään parempaa isännöintiä kanssamme, tutustu lisää. 

Blogi

Lisää tästä aiheesta

22.3.2024

Osaava isännöinti vaikuttaa suoraan asunnon arvoon – Vinkit suunnitelmalliseen kiinteistönpitoon

Lue lisää
16.11.2023

Näistä ominaisuuksista tunnistat hyvän isännöitsijän

Lue lisää
3.10.2023

Isännöitsijä ei ole talonmies – Tiedätkö mitkä asiat kuuluvat isännöitsijän vastuulle?

Lue lisää