16.3.2024

Taloasemalle myönnetty suomalaisen työn Avainlippu

Taloasemalle on myönnetty Avainlippu-merkki, joka on Suomalaisen työn liitto ry:lle rekisteröity yhteisömerkki.

  • ­Taloasema työllistää yli 130 isännöintialan ammattilaista Suomessa. Paikallisuus kuuluu Taloaseman ydinarvoihin ja olemme ylpeitä suomalaisesta omistuksestamme, Taloaseman toimitusjohtaja Mira-Monica Anttila toteaa.

Suomalaisen Työn Liiton markkinointipäällikkö Reetta Mentu korostaa, että kotimaisen palvelun hankinta koetaan yhteiskunnallisena vaikuttamisena ja vastuullisena arvovalintana, joka edesauttaa suomalaista kilpailukykyä ja hyvinvointia.

Merkki voidaan myöntää Suomessa tuotetulle palvelulle tai Suomessa valmistetulle tuotteelle, joka työllistää Suomessa. Palvelun tai tuotteen kotimaisuusasteen tulee olla vähintään 50 %. Kotimaisuusaste tarkoittaa suomalaisten kustannusten osuutta palvelun tai tuotteen omakustannusarvosta.

Palveluyritysten osalta yrityksellä on oltava merkittävä kotimainen omistusosuus, Suomessa toimiva johto sekä yrityksen pääkonttorin on sijaittava Suomessa. Lisäksi kriteereinä ovat, että yritys muodostaa yleisen mielikuvan palvelun suomalaisesta alkuperästä ja vaikuttaa kotimaisten palveluiden aseman vahvistumiseen.

Avainlipun myöntää Avainlippu-merkin toimikunta kolmeksi vuodeksi kerrallaan ja käyttöoikeuteen tarvittavat tiedot tarkistetaan yrityksiltä vuosittain.

Taloasema-ketju tarjoaa isännöintipalveluita kaikenkokoisille taloyhtiöille, vuokrataloille ja liikekiinteistöille. Taloasema-yrityksiä on yli 30 paikkakunnalla, yrittäjiä on yli 40. Uusia yrittäjiä ja asiakkaita haetaan koko ajan. Taloasema-yritysten yhteenlaskettu liikevaihto oli yli 10 miljoonaa euroa vuonna 2023. Taloasema-ketju on ISA-auktorisoitu ja Taloasemalle on myönnetty Avainlippu-tunnus.