6.7.2022

Taloasema aloittaa yhteistyön Vailla vakinaista asuntoa ry:n kanssa

Tiedote 6.7.
Julkaisuvapaa heti

Taloasema aloittaa yhteistyön Vailla vakinaista asuntoa ry:n kanssa

Kiinteistöalan yritysperhe, johon kuuluu kiinteistövälitysyritys Kiinteistösatama, taloyhtiöiden kirjanpitoja tekevä tilitalo Emma sekä isännöintialan yritykset Taloasema ja Helsingin Seudun Isännöitsijät aloittaa yhteistyön Vailla Vakinaista Asuntoa Ry:n kanssa.

Yhteistyön taustalla on yritysperheen halu kantaa vahvempaa yhteiskuntavastuuta. Vuosien 2022-2023 yhteiskuntavastuuteema on asunnottomuus.

”Olen vuosittain kaivanut hieman ennen joulua 15 sekunnin ajaksi luottokortin esille ja lahjoittanut rahaa yrityksiltä hyväntekeväisyyteen. Tämä ei ole enää hetkeen tuntunut oikealta, vaan haluamme aidosti kantaa vastuuta, vaikuttaa ja tehdä hyvää. Suomessa on noin 4000 asunnotonta, joista ulkona, rappukäytävissä ja ensisuojissa yöpyy lähes 700 ihmistä. Vva ry:n perimmäisenä ajatuksena on, että jokainen ihminen kykenee asumaan itsenäisesti, mikäli hän saa siihen riittävät olosuhteet ja tuen. Me haluamme olla tukemassa tätä ajatusta”, kertoo yhteistyön taustoista yritysten toimitusjohtaja Esko Pietikäinen.

Yhteistyö keskittyy Vva:n Tupa-tilapäismajoitusyksikköön. Majoittujat ovat pitkäaikaisasunnottomia, jotka tulevat yksikköön Helsingin kaupungin sosiaali-ja terveysviraston Asumisen tuen ohjaamina. Tuvassa kyseessä on nimensä mukaisesti lyhytaikainen tilapäismajoittuminen, jonka aikana työskennellään asumisen esteiden poistamiseksi, tarvittavan tuen järjestämiseksi ja asiakkaan omien asumisen valmiuksien parantamiseksi niin, että jokin pitkäaikainen vuokrasopimusperusteinen asumismuoto tulisi mahdolliseksi.

”Tällainen yhteistyömuoto on kaikkinensa mainiota. Saamme majoittujillemme konkreettista apua lahjoitusten muodossa. Taloaseman apu teknisessä isännöinnissä ja muussa toiminnassa tarjoaa myös Tuvan majoittujille mahdollisuuden osallisuuteen, yhdessä tekemiseen ja uuden oppimiseen”, Tupa-yksikön lähiesihenkilö Harri Eerikäinen toteaa.

Yhteistyö koostuu yritysperheen työntekijöiden tekemästä vapaaehtoistyöstä ja ohjelman järjestämisestä asukkaille, Tupa-kiinteistön teknisestä konsultoinnista sekä säännöllisistä tavaralahjoituksista. Kesäkuussa Tupaan lahjoitettiin siivousvälineitä ja kattiloita.

Lisätietoja antaa:

Mira-Monica Anttila
Ketjupäällikkö, Taloasema
mira-monica.anttila@taloasema.fi
040 708 4817

Erja Morottaja
Tiedotuspäällikkö, Vailla vakinaista asuntoa ry
erja.morottaja@vvary.fi
044 773 4700

VVA ry eli Vailla vakinaista asuntoa ry (Vva ry) on asunnottomien itsensä vuonna 1986 perustama, puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka toimii asunnottomien edunvalvojana ja edistää asunnottomuutta vähentävää työtä.

Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy (HSI) on isännöintiin erikoistunut perheyritys. Yrityksen palvelu perustuu vankkaan kokemukseen ja kattavaan osaamiseen. HSI:lle on jo vuonna 1998 ensimmäisenä isännöitsijätoimistona Suomessa myönnetty ISO 9001 -laatusertifikaatti. HSI voitti Isännöintiyritys 2017 -palkinnon loppuvuodesta 2017.HSI on Isännöitsijöiden auktorisointiyhdistys ISA ry:n auktorisoima isännöitsijätoimisto.

Kiinteistösatama Oy syntyi halusta tehdä välitystä eri tavalla entistä paremmin ja perusteellisemmin.Kaikkiin Kiinteistösataman välittämiin asuntoihin kuuluu vuoden tekninen takuu. Yritys toimii Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.

Taloasema on vuonna 2009 perustettu isännöintialan ketju, jolla on itsenäisinä yrittäjinä toimivia paikallisia isännöintitoimistoja yli 30 paikkakunnalla ympäri Suomea. Vuonna 2019 isännöintipalveluiden ostajat äänestivät Taloaseman vuoden isännöintiyritykseksi. Taloasema on Suomen suurin ISA-auktorisoitu yritys.

Tilitalo Emma Oy on on Suomen johtava asunto- ja kiinteistöosakeyhtiöiden kirjanpitoon erikoistunut tilitoimisto. Emman toimipisteet sijaitsevat Järvenpäässä, Oulussa ja Varkaudessa. Yrityksessä on yli 50 kirjanpitäjää.