Usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksia liittyen Taloasema-yrittäjyyteen. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi, olethan meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä!

Taloasema-yrittäjyys

Tarjoamme valmiin isännöintiyrittäjyyden konseptin, tuotteet ja ohjelmistot sekä kattavan perehdytyksen liiketoiminnan aloittamiseen ja kasvattamiseen. Meillä et jää yksin, sillä omat kirjanpitäjät, tekniset asiantuntijat, juristit, asiakaspalvelun ammattilaiset ja keskusyksikön henkilökunta ovat aina tukenasi.

Isännöintialan työllisyysnäkymät ovat hyvät, ja Taloaseman tapa toimia tarjoaa mahdollisuuden vakaaseen tulevaisuuteen.

Isännöintiyrittäjäksi voi ryhtyä Taloasema-ketjussa franchising-sopimuksella. Emme vaadi aiempaa kokemusta alalta, mutta vahva halu menestyä ja sitoutuminen ovat tärkeitä. Kokemus projektinjohtotehtävistä tai kiinteistöalalta on hyödyllistä. Taloudellinen moitteettomuus on edellytys.

Usein kysytyt kysymykset

Franchising on kuin konseptin vuokraamista yritykselle sekä helppo ja nopea tapa aloittaa yrittäjänä. Franchising perustuu aina sopimukseen, jolla yrittäjä liittyy ketjuun ja, jonka pohjalta yrittäjä harjoittaa liiketoimintaansa. Molemmat yritykset säilyttävät taloudellisen ja juridisen itsenäisyyden. Franchisingyrittäjän ei tarvitse itse kehittää brändiä, järjestelmiä tai liiketoimintamallia täysin lähtöpisteestä. Franchisingantaja, tässä tilanteessa Taloasema, on konseptin omistaja ja ketjun johtaja, joka kouluttaa yrittäjän heti liiketoiminnan alussa kopseptin mukaiseen liiketoimintaan. Taloasema myös ohjaa ja tukee yrittäjää koko yhteistyösuhteen ajan sekä johtaa ketjuyhteistyötä, johon kaikki yrittäjät osallistuvat. Franchisingyrittäjä saa konseptin käyttöönsä maksua vastaan ja harjoittaa itsenäisesti liiketoimintaansa konseptia hyödyntämällä ja franchisingantajan ohjauksessa ja yhteistyössä myös muiden ketjun yrittäjien kanssa.

Sopimuksen pituus on 8 vuotta.

Edellytämme Taloasema-yrittäjiltä 100-prosenttista sitoutumista konseptiin ja ketjuyhteistyöhön sekä taloudellista moitteettomuutta. Että voimme olla varmoja puolin ja toisin sujuvasta yhteistyöstä ja menestymisen mahdollisuuksista yhdessä, tapaamme useamman kerran ja käymme tarkasti läpi Taloasema-yrittäjyyteen liittyvän kokonaisuuden ennen sopimuksen solmimista. Prosessi lähtee liikkeelle Yrittäjähakemuksen täyttämisestä.

Franchisingyrittäjä maksaa franchisingmaksuja ketjun jäsenyydestään. Maksut jakautuvat tyypillisesti kahdenlaisiin (kertamaksuihin ja sopimussuhteenajan maksettaviin). Franchisingmaksut vaihtelevat ketjusta ja toimialasta riippuen paljonkin.

Taloasemalla maksut jakautuvat franchisingtoiminnalle tyypillisesti. Alussa maksetaan kertaluonteinen lisenssimaksu, jolla liitytään Taloasema-ketjuun. Taloasema-lisenssin hinta on 16 000 euroa. Sopimussuhteen aikana maksetaan yhteistyömaksua (5 % liikevaihdosta), markkinointimaksua (2 % liikevaihdosta) ja it-maksua. Kaikilla ketjun jäsenillä on samat maksuperusteet franchisingmaksuissa.

Kokonaisinvestoinnin tarve yrityksen aloitusvaiheessa on noin 25 000 euroa. Kustannus muodostuu lisenssimaksusta, työvälineistä ja markkinoinnista.

Vaadimme yrittäjiltämme ammattipätevyyttä. Mikäli isännöinnin ammattitutkintoa (esim. IAT tai AIT) ei ole heti yrittäjyyden alkaessa, tulee tutkinnon suorittaminen aloittaa mahdollisimman nopeasti. Tutkinnon voi suorittaa omaan yritykseensä.

Yrittäjyyden alussa yrittäjä saa tukea ja neuvontaa asiakashankintaan. Yhteistyössä ketjun kanssa aloittava yrittäjä pääsee alkuun asiakaskunnan kerryttämisessä. On kaikkien etu, että liiketoiminta saadaan nopeasti käyntiin.

Taloaseman konsepti on valmis ja toimintamallit testattu toimiviksi eikä suhdanteet juurikaan vaikuta isännöintialaan. Tulevaisuuden näkymät alalla ovat hyvät ja ketjun ohjeita noudattamalla sinulla on kaikki edellytykset kannattavaan yrittäjyyteen sekä vakaaseen toimeentuloon.

Taloasemalla on vahvaa osaamista ja ammattitaitoa isännöinnistä sekä yrittäjyydestä jo kymmenien vuosien ajalta. Taloaseman tukipalveluissa on vahvaa osaamista myös juridiikasta, taloushallinnosta ja kiinteistöjen teknisistä tarpeista. Tämä kaikki osaaminen on kaikkien taloasemalaisten käytettävissä. Taloasema-yrittäjät antavat ketjujohdon ammattitaidolle vuosi toisensa jälkeen arvosanaksi yli 4 asteikolla 1-5.

Tutustu tästä ketjujohtoomme.