Taloasema-yrittäjä aloittaa yritystoiminnan valmiilla konseptilla ja verkostoilla
Mitä muuta Taloasema on kuin Suomen mukavin isännöintialan yritys? Tiedätkö mitä tarkoittaa Taloasema-fiilis? Entä, kenestä on Taloasema-yrittäjäksi? Muun muassa näitä asioita pohtivat Taloaseman toimitusjohtaja Mira-Monica Anttila ja johtaja Nina Gromoff Suomen Franchising-Yhdistyksen podcastissa. Tässä blogissa avaammekin näitä samoja erinomaisia kysymyksiä ja pohdimme myös, mihin suuntaan isännöintiala on kehittymässä.
Taloaseman salaisuus piilee yksinkertaisessa, mutta toimivassa konseptissa
Taloasema perustettiin yksinkertaisesta syystä: halusimme tarjota reilua, läpinäkyvää ja vastuullista isännöintiä. Lähtökohta toiminnallemme on aina ollut se, että taloyhtiöt maksavat vain tarvitsemistaan palveluista. Taloasema-konseptissa yhdistyvät pienen ja suuren toimiston parhaimmat puolet. Vahva paikallinen asiantuntijuus yhdistettynä suuremman yrityksen resursseihin ovat niin asiakkaan kuin Taloasema-yrittäjän eduksi.
Taloaseman palvelua ja brändiä on myös rakennettu pitkään ja huolellisesti. Ketjujohdostamme löytyy vahvaa toimialaosaamista yli 30 vuoden takaa, joten isännöintialan parhaat toimintatavat ovat tulleet tutuksi. Tästä on valtava apu erityisesti aloitteleville yrittäjillemme. Onhan se helpompaa aloittaa yritystoiminta valmiiksi testatun ja hyväksi havaitun konseptin sekä vahvan tukiverkoston avulla. Yrittäjiemme käytössä ovat Taloaseman omat tekniset asiantuntijat, kirjanpitäjät, juristit, asiakaspalvelun ammattilaiset sekä tietenkin keskusyksikön henkilöstö. Yrittäjäksi ryhtyminen on aina iso päätös, mutta olemme pyrkineet madaltamaan tätä kynnystä, niin paljon kuin mahdollista.
Millainen on sitten tyypillinen Taloasema-yrittäjä?
Olemme iloisia, että Taloasema-yrittäjämme ovat taustoiltaan hyvinkin erilaisia. Toiset ovat jo pitkään alalla toimineita, kun taas toiset ovat alanvaihtajia jostain muualta. Heitä kaikkia kuitenkin yhdistää on vahva tahtotila tehdä parempaa isännöintiä. Isännöintiyrittäjänä toimiminen onkin hyvin mielekästä, jos omaa sosiaalisen ja positiivisen persoonan. Menestynyt Taloasema-yrittäjä on myös motivoitunut kasvamaan vielä paremmaksi isännöitsijäksi.
Tiedätkö jo mitä Taloasema-fiilis tarkoittaa?
Meillä kaikki toiminta perustuu ihmisiin ja ihmisten kanssa tehtävään yhteistyöhön. Puhummekin Taloasema-fiiliksestä, joka tarkoittaa sitä, että meillä on vahva yhteisö yrittäjien ja ketjujohdon kesken. Tapaamme keskenämme vähintään kerran vuodessa kasvotusten ja kuukausittain vaihdamme kuulumiset etäyhteyksien välityksellä. Nämä ovat tärkeitä kohtaamisia meille kaikille ja näiden tapaamisten pohjalta on syntynyt myös monia elinikäisiä ystävyyssuhteita. Haluamme pitää huolen siitä, että kukaan ei jää yksin ja saamme toisiltamme tukea aina tarvittaessa. Olemme varautuneet myös erilaisilla tukitoimilla esimerkiksi yrittäjien sairastumisien varalta.
Isännöintiala on muutoksessa, mutta töitä onneksi riittää jatkossakin
Digitalisaatio on muuttanut nopeasti myös isännöintialaa. Tapa tehdä isännöintiä muuttuu jatkuvasti ja taloyhtiöiden vaatimuksetkin kasvavat samalla. Esimerkiksi yhä useammat taloyhtiöt edellyttävät sähköistä järjestelmää, jonne kaikki yhtiön asiat voidaan keskittää. Me Taloasemalla haluamme toimia alan suunnannäyttäjänä ja vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Tämä näkyy käytännössä esimerkiksi siinä, että kehitämme jatkuvasti omaa verkkopalveluamme entistä paremmaksi.
Isännöintiala on meidän onneksemme hyvin stabiili ala, johon talouden suhdannevaihtelut eivät juurikaan vaikuta. Tällä hetkellä myös Suomen väestö ikääntyy, joka lisää yhä enemmän tarvetta osaaville isännöinnin tekijöille, jotka tekevät asumisesta helpompaa. Tulevaisuudessa asumista tullaan mahdollisesti helpottamaan osaamiskeskuksilla, joissa on erikoistuttu eri aloihin, kuten juridiikkaan ja tekniikkaan.
Yrittäjyyden alku saattaa yllättää
Kiinnostaako, mutta jännittääkö yrittäjäksi lähteminen? Alussa mainitussa podcastissa keskustellaan myös siitä, mitkä asiat voivat tulla yrittäjälle yllätyksenä yritystoiminnan alkuvaiheessa. Käy kuuntelemassa podcast täältä!