Hyödyllistä tietoa huoneiston ostajalle

Onnea uusi osakkeenomistaja!

Osakeluettelon ylläpitäminen on siirtynyt Maanmittauslaitokselle. Sähköinen huoneistotietojärjestelmä edellyttää asunto-osakeyhtiön huoneiston ostajalta osakkeen omistuksen rekisteröintiä Maanmittauslaitoksen sähköiseen järjestelmään.

Näin saat käytännön asiat kätevästi hoidettua odottaessasi omistuksen rekisteröintiä Maanmittauslaitokselle

Maanmittauslaitoksen asiointipalvelu on ruuhkautunut ja käsittelyajat voivat olla useita kuukausia. Käytännön asioiden hoitoa sujuvoittaaksemme olemme koonneet tälle sivulle tärkeää tietoa sinulle, joka olet juuri ostanut huoneiston.

Kauppakirjan toimitus isännöitsijälle

Toimita kauppakirjakopio isännöitsijälle tällä sivulla olevalla lomakkeella vastikkeiden ja muiden maksujen perimistä varten. Isännöintitoimisto saa tiedon omistajan muutoksesta vasta kun omistajamerkintä on rekisteröity Maanmittauslaitoksen rekisteriin. Toimittamalla kauppakirjan saat vastike- ja maksutiedot ajan tasalle nopeasti ja vaivatta.

Ilmoita lomakkeella myös yhteystiedot, joihin voimme tässä asiassa olla sinuun yhteydessä tarvittaessa. Huomioithan, että ilmoitat viralliset yhteystietosi Maanmittauslaitoksen järjestelmään ja isännöintitoimisto saa nämä tiedot sieltä mm. yhtiökokouskutsujen lähettämistä varten.

Huoneiston asukkaat

Huoneistossa asuvien henkilöiden lukumäärä tulee ilmoittaa, jotta huoneistokohtaiset vesimaksut saadaan määritettyä oikein. Asukkaiden lukumäärän pääset ilmoittamaan alla olevalla lomakkeella.

Valtakirjat

Helpottaaksemme asioiden hoitoa olemme laatineet valmiin valtakirjapohjan, jolla uusi omistaja valtuutetaan käyttämään osakkeenomistajan oikeuksia sekä valtakirjapohjan yhtiökokoukseen osallistumista varten, mikäli omistajamerkintä ei ole vielä ehtinyt rekisteröityä Maanmittauslaitoksen rekisteriin. Suosittelemme valtakirjan laatimista valmiiksi kaupanteon yhteydessä. Tällöin valtakirja on kätevästi ostajan käytössä, mikäli omistajamerkintä ei olisi ehtinyt rekisteröityä Maanmittauslaitoksen rekisteriin ennen yhtiökokousta.

Voit ladata valtakirjan yhtiökokoukseen osallistumista varten tästä  ja valtakirjan osakkeenomistajan oikeuksien käyttämistä varten tästä.

Muistathan myös päivittää viralliset yhteystiedot Maanmittauslaitokselle. Isännöitsijä saa kaikki taloyhtiön virallista postia koskevat yhteystiedot Maanmittauslaitokselta. 

Uuden osakkeenomistajan ilmoitettavat asiat

Osakeomistuksen muutosilmoitus

Toimita kauppakirjakopio isännöitsijälle vastikkeiden ja muiden maksujen perimistä varten

Ilmoittajan tiedot

Kauppakirjan kopio

Toimita kauppakirjakopio isännöitsijälle vastikkeiden ja muiden maksujen perimistä varten

Pyydämme lisäselvitystä tarvittaessa – muistithan kirjata ylle voimassaolevat yhteystietosi?

Maximum file size: 15MB

Huom! On tärkeää, että ennen lähettämistä valitset toimiston jonne haluat viestisi lähettää. Mikäli et ole varma oikeasta toimistosta, valitse pudotusvalikosta "En osaa sanoa", niin asiakaspalvelumme ohjaa viestin oikeaan osoitteeseen.

*