fbpx

Ohje osakkaalle

Taloyhtiön hallitus on mahdollistanut osakkaille osallistumisen yhtiökokouksen päätöksentekoon sähköisesti. Sähköisestä osallistumismahdollisuudesta huolimatta fyysinen yhtiökokous järjestetään normaalisti. Sähköinen yhtiökokous on mahdollisuus osakkaille osallistua päätöksentekoon puhelimella tai tietokoneella etukäteen, fyysisesti kokoukseen osallistumatta.

Asunto-osakeyhtiölain mukaan yhtiökokoukseen voi osallistua hallituksen päätöksellä myös teknisen välineen avulla, kuten sähköpostin tai muun vastaavan yhteyden kautta. Sähköinen osallistuminen kokoukseen rajoittaa osakkeenomistajan kysely- ja puheoikeutta yhtiökokouksessa (AOYL 6:17).

Kokoukseen osallistuminen

Sähköisesti osallistumalla voit kannattaa tai vastustaa kokouskutsussa esitettyjä päätösehdotuksia. Hallitus on voinut mahdollistaa myös omien ehdotusten lisäämisen tai hallituksen valintaan osallistumisen. Tällöin ehdotuksestasi äänestetään kokouksessa. Osallistumalla yhtiökokoukseen sähköisesti hyväksyt kysely- ja puheoikeuteen sekä päätöksentekomenettelyyn liittyvät rajoitukset.

Näin osallistut kokoukseen:

  1. Mene osoitteeseen: kokous.taloasema.fi
  2. Syötä kokousnumero ja osakeryhmän PIN-koodi, löydät ne Sinulle lähetetystä kokouskutsusta
  3. Ota kantaa päätösehdotuksiin (kannata / vastusta)
  4. Lähetä vastauksesi. Halutessasi järjestelmä lähettää vastauksistasi kopion omaan sähköpostiisi
  5. Kiitos osallistumisesta!

Osakeryhmäkohtainen PIN-koodi voidaan käyttää ainoastaan kerran.

Vaikka olet osallistunut kokoukseen sähköisesti, voit saapua fyysiseen kokoukseen ja osallistua normaalisti päätöksentekoon paikan päällä. Tällöin sähköisessä järjestelmässä tallentamiasi kannanottoja ei oteta yhtiökokouksessa huomioon.

Yhteisomistajien valtuuttaminen ja edustaminen kokouksessa

Jos useat omistavat osakeryhmän osakkeet yhdessä, he voivat asunto-osakeyhtiölain mukaan käyttää osakkeenomistajalle yhtiössä kuuluvia oikeuksia vain yhteisen edustajan kautta (AOYL 2:2.3). Yhteisomistajien on sovittava ennen kokoukseen kirjautumista, kuka edustaa yhteisomistajia ja osallistuu kokoukseen.

Sähköiseen kokoukseen osallistuvan yhteisomistajan on lähetettävä valtakirja toiselta / muilta osakkeenomistajilta isännöitsijälle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.. Valtakirjapohja on kokouskutsun liitteenä. Valtakirja on toimitettava ennen sähköisen kokouksen osallistumisajan päättymistä eli viimeistään kokousta edeltävänä päivänä klo 23.30 mennessä. Mikäli osakkeenomistaja laiminlyö valtakirjan toimittamisen, sähköistä osallistumista kokoukseen ei oteta huomioon.

Taloasema tarjoaa isännöinnin palveluja kokonaisvaltaisesti ja taloyhtiön yksilölliset tarpeet huomioiden.