20.1.2021

Isännöitsijäksi voi ryhtyä kuka vain vai voiko?

Isännöitsijäksi voi ryhtyä kuka vain. Isännöitsijän työhön ei vaadita koulutusta eikä kokemusta. Alalle lähteminen kuulostaa helpolta, vai mitä?

Tehdään mielikuvaharjoitus. Kuvittele mielessäsi tilanne, kun maailma palaa normaaliin tilaan ja lentokoneet suihkivat taivaalla vähintään yhtä tiuhaan tahtiin kuin ennen kevättä 2020. Lennonjohtotorneissa lennonjohtajat huolehtivat, että kunkin yhtiön koneet pääsevät matkustajineen turvallisesti ilmaan oikealta paikalta oikeaan aikaan, pysyvät järjestyksessä taivaalla ja saapuvat perille täsmällisesti ja turvallisesti. Joskus joku saa koneessa sairaskohtauksen tai ukkosmyrsky yllättää lennon aikana. Silloinkin lennonjohtajan on pysyttävä tyynenä ja järjesteltävä palikat paineen alla uudelleen. Kokonaisuus pysyy kasassa tiukoissakin tilanteissa.

Kuvittele sitten kotikatusi ja kaikki sen talot. Mieti hetki, millä vuosikymmenillä talot ovat valmistuneet, kuinka monet ihmiset taloissa ovat asuneet, minkä hintaisia kotikatusi asunnot ovat ja mitä kaikkea seinät ovatkaan vuosien saatossa nähneet. Mieti sitten isännöitsijää. Henkilöä, joka vastaa satojen ihmisten tärkeimmästä omaisuudesta, kodeista. Isännöitsijää, joka huolehtii, että jokaisessa isännöimässään taloyhtiössä remontit suunnitellaan ja toteutetaan oikeaan aikaan, että talous rullaa, sopimukset huollon ja siivouksen kanssa ovat ajan tasalla, että hallituksen ja yhtiökokouksen päätökset toteutuvat ja, että kotien arvo kehittyy osakkaiden toiveiden mukaan, arki sujuu sekä varmistaa, että kaikki tapahtuu jatkuvasti uudistuvien säädösten mukaan. Isännöitsijää, jonka työpäivää katkovat vesivahingot, juttukaveria vailla olevat asukkaat ja muut yllättävät tekijät, joista huolimatta kokonaisuus pysyy kasassa.

Sekä lennonjohtajien että isännöitsijöiden työ on vastuullista. Asiakkaiden asioiden on tapahduttava täsmällisesti ja turvallisesti. Kummassakin ammatissa ammattitaito punnitaan kiire- ja poikkeustilanteissa.

Aloille sopivuuden kriteerit voisivatkin olla samasta rekryilmoituksesta. Haussa kiva tyyppi, jolla on hyvä hahmotuskyky, nopea päätöksentekokyky paineen alla, erinomainen stressinsietokyky, ripeä ongelmaratkaisutaito, hyvä terveys, loistavat yhteistyötaidot ja halu palvella.

Isännöintialalle lähteminen voi kuulostaa helpolta, mutta menestyminen alalla vaatii myös sitkeyttä ja kykyä oppia. Isännöitsijä tarvitsee myös jatkuvaa koulutusta, että voi hoitaa työnsä kunniakkaasti ja asiakkaan etua ajatellen.

Jos tunnistat itsestäsi nämä piirteet, voisit olla sopiva alalle tai jopa Taloasema-yrittäjäksi. Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää! Voit myös tulla kuulolle ma 25.1. klo 18, kun kerron lisää Taloasema-yrittäjyydestä.

Blogi

Lisää tästä aiheesta

22.3.2024

Osaava isännöinti vaikuttaa suoraan asunnon arvoon – Vinkit suunnitelmalliseen kiinteistönpitoon

Lue lisää
29.2.2024

Vuoden 2024 Taloasema-yrittäjien menestyksen takana on asiakaslähtöinen ajattelu ja rohkeus

Lue lisää
16.11.2023

Näistä ominaisuuksista tunnistat hyvän isännöitsijän

Lue lisää
Blogi

Lisää tästä aiheesta

29.2.2024

Vuoden 2024 Taloasema-yrittäjien menestyksen takana on asiakaslähtöinen ajattelu ja rohkeus

Lue lisää
16.11.2023

Näistä ominaisuuksista tunnistat hyvän isännöitsijän

Lue lisää
3.10.2023

Isännöitsijä ei ole talonmies – Tiedätkö mitkä asiat kuuluvat isännöitsijän vastuulle?

Lue lisää
Blogi

Lisää tästä aiheesta

1.6.2021

”Haluan tehdä parempaa isännöintiä” – Palkkatyöstä isännöintiyrittäjäksi

Lue lisää